Lärare

Val Jean-Charles. Artistisk ledare.

Utbildad på London Contemporary School of Dance. Han har arbetat med den skandinaviske dansikonen Randi Patterson och även varit inbjuden att arbeta med Danmarks New Danish Dance Theatre med Warren Spears. Dansade vid öppnandet av Denmarks Dansescenen i Köpenhamn 400 Meter Balett och arbetade med en av Londons mest kända dansare/koreograf Carol Stracker Dance Foundation, och Arlene Phillips in Hot Gossip inkluderande en av Amerikas ledande koreografer David Toguri i spelfilmen Absolute Beginners med David Bowie och The London City Ballet.

Lärare i Contemporary Modern Dans.

Karen Brostrup.

Dans har alltid varit en del av hennes liv, då hon växte upp med föräldrar som undervisade i traditionell dansk folkdans. Därifrån fortsatte hon till dansstilar som jazz, disco och latin. Slutligen är hon nu utbildad i balett, modern dans, jazz och stepp vid bland annat MBT Dance Theatre och Jysk Ballet Academy. Hon har undervisat i jazz, funk, show och musikal under flera ör och hon har också koreograferat musikaler och regisserat pjäser för olika scener i Danmark. Förnärvarande skriver hon en web-bok för unga kommande dansare och musikalartister, med råd om hur man skapar en karriär som professionell i den danska dansvärlden

Lärare i Jazz.

Connie Yndal.

Är certifierad STOTT PILATES instruktör. Utbildad på Pilates on Fifth i New York år 2001. Arbetade som professionell dansare i mer än tio år, mest i Danmark, Tyskland och New York. Kvinnan bakom Women`s Wellnes som erbjuder träning för sinne, kropp och själ. NLP master certificate.

Lärare i Pilates/Wellness.

Dorte Rud Persson

Dorte Rud Persson har en livslång karriär som en dansare och koreograf. Efter 8 år so en student vid den kungliga danska balett skolan, har hon blivit en modern dansare. Det här har lett till vidare studier i New York och Paris och hennes första profesionella engagemang med Nancy Spanier Dance Theatre. I danmark har hon skapat the company ballet plus, dansat med dansare från new now dancers och new danish dance theatre och har arbetat i teater, tv och film. Hennes erfarenheter som lärare kommer från dansenshus, the royal ballet, dansevaerkstedet, paedagoguddannelsen SFMD, Sceneindagangen, åben dans, dans i nordvest.

Lärare I Improvisation/Contemporary.

Jeanette Larsson.

Utbildad vid Kungliga teatern i Köpenhamn och Svenska balettskolan i Stockholm. Arbeten inkluderar: Nötknäpparen, Romeo och Julia, Askungen, AIDAS, Törnrosa, Svansjön, Napoli, Gaiete Parisienne, Idols, Fröken Julie, Don Q.

Lärare i Balett.

Dorthe Kreutzfeldt.

Efter en intensiv karriär som solist på scener i Skandinavien, Storbritannien och ett antal andra Europeiska länder, gick hon vidare till att lära ut rörelse och dans till ungdomar och professionella dansare. Utlärningen är baserad på Vaganova och Bournonville. Särskild tyngd har lagts på placering, snabbhet, höjd, virtuositet och glädje i rörelserna. Tog examen från Kungliga danska baletten. Född i Köpenhamn, Danmark.

Lärare i Klassisk Balett.

Christina Doverhag.

med kand, PhD Två är grundläggande kemi, anatomi, fysiologi mm vid Göteborgs universitet och Karolinska institutet i Stockholm. Medicine kandidat Köpenhamns universitet år 2005. PhD vid institutet för nervvetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet 2010. 5 år lärare i fysiologi vid Göteborgs universitet. För närvarande avslutar medicinstudier vid Köpenhamns universitet.

Lärare i Anatomi.

Terese Jaxmar.

Utbildad som fysioterapeut vid Lunds Universitet. Hon är intresserad i funktionell anatomi, biomekanik och rörelsekontroll och hur dessa interagerar får att åstadkomma rörelsemöjlighet i vardagslivet och i dans och sport. Terese har dansat klassisk balett i mer än tio är och har också praktiserat yoga i många år.

Lärare i Anatomi.