Studenters kommentarer

Helena Begeland

Jag tog min första danslektion under Val augusti 2007, när jag började som student på Malmös förberedelselinje. Det var mitt första möte med modern dans. Det året, under Vals lektioner, blev lärandet och stödet den största anledningen till min fortsättning med mina studier inom modern dansteknik på Martha Graham School i New York.

De senaste åren har jag tagit så många klasser på så många olika platser för så många olika lärare, och jag kan säga att inga klasser är som Vals. Hans koreografier är dynamiska, tekniska och uttrycksfulla, skapade för att anpassas till den individuella dansaren. Stilen är influerad av den starka och vackra Graham tekniken.

Val fokuserar inte enbart på fysisk dans som träning, utan även på förståelsen av dans som en konstform. Väl inne i dansstudion kräver han en hög nivå av koncentration och hårt arbete från sina studenter och förväntar sig att du alltid gör ditt bästa samt mer än så! I utbyte kommer han att stödja dig och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet som lärare och koreograf.

Val kommer att ge dig konstruktiv kritik som hjälper dig att nå en ny nivå som dansare, oavsett vart du än befinner dig eller är på väg.

Helena Begeland

Stockholm

Mina Tomic

Jag började dansa som en ung tonåring och har prövat mig på många olika dansstilar. När jag upptäckte modern dans blev det omedelbart min favorit som sedan dess har varit en kontinuerlig erfarenhet för mig. Jag dansar för att det är en konstant utmaning, både fysiskt och som ett sätt att uttrycka sig själv på. Du kämpar för att få din kropp att tala ut.

Val har en ren, modern stil som ger dig chansen att fokusera på din kropp och din teknik. Han hjälper dig finna dina svagheter och lär dig hur du ska bearbeta dessa. Undervisningen ger dig också möjligheten att arbeta med olika typer av musik, ofta i relation till själva koreografin.

Mina Tonic

Uppsala